Foto: Business Region Göteborg
Foto: Business Region Göteborg

Investerarforum Göteborg

Date and time13 november 2024, 15:00 - 17:30
PlatsTBA
Activity type Seminarium

Due diligence - en kritisk process för både investerare och kapitalsökande företag som nu ytterligare har förstärkts av den nya FDI Act. 

December 2023 trädde FDI Act i kraft och med den fanns det krav på att investeringar i ”Skyddsvärd verksamhet” ska anmälas till  och eventuellt granskas av ISP, som i vissa fall kan villkora eller förbjuda investeringen. Vi får en genomgång av huvudlinjerna i lagstiftningen av Mannheimer Swartling och exemplen på hur Almi Invest, med deras omfattande portfölj har tagit sig an frågan. 

Vi kommer även att höra från två starka profiler i scale-up världen hur deras fundraising resa har varit och hur de har tänkt kring val av investerare samt hur de har arbetat med FDI Act.  

2023 gick det ett sus genom Start up Göteborg, när en av världens största accelleratorer, Plug & Play, valde att etablera sig här. Vi får nu möjlighet för att höra om deras globala verksamhet och planerna här i Göteborg. 

Självklart ska vi också ha tid och umgås och utväxla erfarenheter, så se till att du har tid att stanna kvar på mingel och eftersnack. 

 

Inbjudan är personlig! 

 

Program: 

15.00  Välkomst och introduktion till dagens program   

15.05 FDI Act Överblick och erfarenheter – Carolina Dackö, Mannheimer Swartling   

15.40 Så arbetar vi med frågan – Almi Invest  

16.00 Fika    

16.30 Fundraising resan, att välja investerare och hur FDI lagstiftningen spelar in   

* Casepresentation Tba

* Samir El Sabini, Juni Technology  

17.10 Plug & Play Global spelare i Göteborg – Christian Johansson ej bekräftat 

17.30 Eftersnack och mingel 

För att värna miljön strävar vi efter att anordna våra evenemang i lokaler som är lätta att nå med cykel, till fots eller med kollektivtrafik. Närmsta hållplats för detta evenemang är XXX. Vi erbjuder också digitalt deltagande i våra arrangemang, när så är möjligt och lämpligt.

Du blir så bra på bild! Därför kan vi ta chansen att spela in och fota denna tillställning och sen publicera i våra kanaler. Vi kommer bara använda materialet i kommunikation kopplad till evenemanget. Säg till oss innan det börjar om du inte vill vara med.