https://app.emarketeer.com/resources/20259/My_Images/FE/FinansKompetensCentrum/AI-perspektivet-FinansKompetensCentrum_1920x1080px.jpg

AI-perspektivet

Date and time12 mars 2024, 15:00 - 16:30
Location and addressSEB, Vingasalen, Östra Hamngatan 24
Sub categories Finans
Activity type Seminarium

Key note speaker Göran Lindsjö om hur AI påverkar affärsverksamhet ur flera aspekter; konkurrens, intäktsströmmar, affärsmodeller, riskbedömningar m.m.

Anmälan

 

Dagens key note speaker Göran Lindsjö är internationell rådgivare inom strategiska AI-frågor. Efter en inflygning som sätter AI i perspektiv beskriver han den internationella utvecklingen och användningen av AI, hur de större aktörerna och länderna resonerar och hur det påverkar finansbranschen. Särskilt fokuserar han på hur AI påverkar affärsverksamhet ur flera aspekter; konkurrens, intäktsströmmar, affärsmodeller, riskbedömningar m.m. Dessutom beskriver Göran erfarenheter från Nordamerika och Asien avseende AI och ledares roll för att lyckas med satsningar. 

 

PROGRAM

14.30 Check-in och fika 

15.00 Göran Lindsjö, AI-perspektiv

16.00 Frågor och svar 

16.30 Avslutning 

 

Speaker

Göran Lindsjö är internationell rådgivare till ledningsgrupper, styrelser och politiker inom strategiska AI-frågor. Han arbetar med organisationer inom bl a finans, tillverkning, sjukvård och läkemedel. Hans bakgrund är som serieentreprenör inom AI och från Regeringskansliet, bl a Finansdepartementet, där han arbetat med styrningsfrågor inom digitalisering och AI. Göran är också en uppskattad föreläsare i flera länder på universitet, öppna konferenser och företagsinternt. Göran har haft Washington DC som bas under den nordamerikanska AI-revolutionen men är sedan ett år tillbaka i Sverige.

Närmsta hållplats för detta evenemang är Lilla Bommen.  


För att värna miljön strävar vi efter att anordna våra evenemang i lokaler som är lätta att nå med cykel, till fots eller med kollektivtrafik. Läs mer om vårt hållbarhetsarbete här.

Du blir ju så bra på bild! 

Därför kan vi ta chansen att spela in och fota denna tillställning och sen publicera i våra kanaler. Vi kommer bara använda materialet i kommunikation kopplad till evenemanget. Säg till oss innan det börjar om du inte vill vara med.

Anmälan till event