Preamble

Alla vill komma åt data, ingen vill dela data. Eller? Behovet av att reglera ägandeskapet, användandet och spridningen av data är uppe för debatt.

 Kan rädslan om den personliga integriteten och reglering av data bli det som bromsar den digitala transformationen av samhället eller kan tvärtom reglering av hanteringen av data bli oljan i maskineriet för ett blomstrande digitalt ekosystem med relevanta tjänster och trygga konsumenter?

Vi blir ständigt erbjudna fler och fler smarta digitala lösningar, i hemmet, på jobbet, ja överallt. Antalet sensorer i bilar, bussar, vägar, hem och i våra smartphones ökar lavinartat och de genererar en massa data som används till de alltmer anpassade tjänsterna. Tjänsteleverantörer och organisationer i Sverige och utomlands vet vad vi vill ha, var vi vill ha det och när vi vill ha det. Den här utvecklingen har lett till en debatt kring å ena sidan perfekt kundanpassning, å andra sidan behovet av personlig integritet. Vi nås av nyheter om hur data sprids utan kontroll på ett oroväckande sätt. Är svaret på behovet av integritet reglering? Kan reglering av data bli det som bromsar den digitala transformationen av samhället eller kan det tvärtom bli oljan i maskineriet som gör att det digitala ekosystemet får reglerad tillgång till kunddata för att skapa alltmer anpassade och värdeskapande tjänster?

Agenda:
08.00-08.30 Frukost och nätverkande
08.30-09.30 ”Data – det nya guldet”

Välkommen till ett morgon-seminarium där Magnus Lenngren - Collector Bank, Christina Berggren - MAQS Advokatbyrå tillsammans med David Giaina och Joakim Hökegård från HiQ kommer resonera i dessa frågor.

Presentationerna följs av en paneldebatt där vi kommer diskutera frågor såsom hur kan företag|organisationer maximera nyttan av data samtidigt som individens integritet skyddas? Hur kan olika aktörer på marknaden dela data? Hur kan företag tjäna pengar på data? Vilka affärsmodeller kan byggas kring data? Det talas mycket om ”nycklar” som frikopplar personlig information från just dig som person – skall man tro på det?

 

Tid: 25 april 2018 kl. 08.00-09.30
Plats:  HIQ, Östra Hamngatan 24, Göteborg

Seminariet riktar sig mot dig som jobbar med Fintech, digitalisering och affärsutveckling.

Magnus Lenngren

Magnus Lenngren har under sina sju år på Collector Bank varit med och transformerat Collector från ett kreditmarknadsbolag i Göteborg till ett börsnoterat teknikbolag med banklicens. Innan Magnus började på Collector arbetade han i it-branschnen i tio år, främst inom outsourcing. Magnus kommer tala om hur morgondagens kunder kommer använda banktjänster. Kanske kommer kundens interaktion med banken försvinna helt och de väljer istället nischade tjänster för att alltid få bästa upplevelsen. Delta i en spännande dialog kring vad som händer när Banken byts ut mot tjugo supersmarta finansiella tjänster och makten flyttas till kunden

Christina Berggren

Christina Berggren hjälper företag och myndigheter i frågor rörande immateriella rättigheter såsom t ex patent och upphovsrätt. Hon arbetar även med medierätt inom digital och social media såsom upphovsrätt, tryck- och yttrandefrihet, etiska regler, datasäkerhet och integritetsfrågor. MAQS är en av Sveriges största affärsjuridiska advokatbyråer med enkelhet, tillgänglighet och affärsnytta i fokus.

David Giaina  Joakim Hökegård

David Giaina och Joakim Hökegård är affärsutvecklare med fokus på innovation i en digitaliserad värld. HiQ skapar en bättre värld genom att förenkla och förbättra människors liv med teknik, design och kommunikation. Idag är vi över 1 700 multikompetenta visionärer som samarbetar med flera hundra uppdragsgivare. Imorgon? Då har vi utvecklats - vi rör oss i hög hastighet.